eur:
391.2
usd:
358.57
bux:
72250.4
2024. július 15. hétfő Henrik, Roland
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter bejelentette: „az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya” érkezett

Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, "ez az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya" - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte: a szombati szállítmánnyal 3,3 millió adagra nőtt a Kínából beérkezett vakcina mennyisége. A szerződés értelmében Magyarország még egy 1,7 millió adagból álló szállítmányt vár az ázsiai országból - tette hozzá.

A külügyi tárca vezetője hangsúlyozta: a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina lehetővé teszi, hogy "a következő mérföldkő, az ötmillió beoltott felé tegyünk egy hatalmas lépést". Ez - mint fogalmazott - "közelebb visz minket ahhoz, hogy az élet visszatérjen a normalitás talajára".

Szijjártó Péter közölte, ma már senki nem vitatja, hogy az oltás az egyetlen jó és hatásos válasz a világjárványra. Akik be vannak oltva, azok biztonságban tudhatják magukat - hangsúlyozta, majd mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

"Ennek oltóanyagbeli akadálya most már egészen biztosan nincs" - hangoztatta, majd kiemelte: Magyarország az első olyan ország Európában, amely elérte azt az állapotot, hogy van bőven elég oltóanyag.

"Be tudunk oltani mindenkit, aki arra igényt tart" - mondta a miniszter.

Címlapról ajánljuk

Megszólalt Donald Trump: "nekem most halottnak kéne lennem"

Szürreális élménynek nevezte Donald Trump, a Republikánus Párt várható elnökjelöltje egy vasárnapi lapinterjúban, hogy életben maradt az ellene megkísérelt merénylet után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Ukrajnában egyre többen tárgyalnának az oroszokkal, újabb frontot nyithatnak az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Ukrajnában egyre többen tárgyalnának az oroszokkal, újabb frontot nyithatnak az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az ukrán lakosság jelentős része, csaknem 44 százaléka úgy véli, hogy itt az ideje a hivatalos béketárgyalások megkezdésének Oroszországgal – derül ki a ZN.ua média július 15-én közzétett felméréséből. Az eredmények azt mutatják, hogy egyre többen támogatják a diplomáciai megoldást, bár a feltételek körüli viták továbbra is élesek – tudósított a Kyiv Independent. Kirilo Budanov ukrán kémfőnök arról beszélt, hogy az oroszok hamarosan új frontot nyithatnak az ukrajnai háborúban. Az irányt is megnevezte, szerinte észak felől törnek majd be az oroszok, ám van ezzel kapcsolatban egy fordulat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×