eur:
396.28
usd:
369.85
bux:
71878.79
2024. július 2. kedd Ottó
Eltávolítják a festéket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi, Apáczai Csere János utcai központjának épületéről 2018. január 17-én. Az ÁSZ székházát a Közös Ország Mozgalom aktivistái a nap folyamán narancssárga festékkel festették le. Az első becslések szerint a műemléki védettségű épületben több százezer forintos kár keletkezett.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Segítséget kapnak a kis pártok

A rendszeres költségvetési támogatásban nem részesülő pártok működésének és gazdálkodásának szabályozottságát támogatja az ÁSZ.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legújabb öntesztje elérhető a szervezet honlapján. A teszt a költségvetési támogatásban részesülő pártok számára már 2019-től rendelkezésre áll.

A teszt kitöltésével az érintett pártokat irányító tisztségviselők képet kaphatnak arról, hogy a jogszabályi előírásokkal összhangban alakították-e ki a gazdálkodás feltételeit, maradéktalanul ellátják-e a törvényes gazdálkodással és beszámolással összefüggő feladataikat – közölte az ÁSZ.

A közlemény szerint az ÁSZ eközben értékeli is az érintett szervezetek gazdálkodását, mintegy 180 rendszeres költségvetési támogatásban nem részesülő párt ellenőrzése jelenleg is folyamatban van. A cél annak megállapítása, hogy ezek pártok eleget tettek-e a párttörvényben előírt pénzügyi kimutatás-készítési és közzétételi kötelezettségüknek.

Hozzátették, mivel a rájuk vonatkozó előírások és feltételek teljesítése esetén ezek a pártok is állíthatnak országos listát, illetve jelölteket az országgyűlési választásokon, alapvető jelentősége van annak, hogy a működésük és gazdálkodásuk törvényessége biztosított legyen.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×