eur:
394.91
usd:
367.22
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Tűzoltók dolgoznak egy kigyulladt szentendrei áruház oltásán a Dunanyar körúton 2021. április 7-én. A tűz az áruház raktárában keletkezett.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Hatalmas lángokkal küzdöttek a tűzoltók Szentendrén - galéria, videó

A tűzoltók elfojtották a Spar raktárában keletkezett tüzet, amely korábban veszélyeztette a környező üzleteket és egy benzinkutat is.

A katasztrófavédelem honlapjának szerda éjjeli tájékoztatása szerint az oltásban részt vettek a szentendrei, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, továbbá a szentendrei, a leányfalui, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni és a rózsadombi önkéntes tűzoltók.

Összesen 24 egység 71 tűzoltója oltotta a lángokat:

16 járművel 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem két mobil laborja is. Az esti közlés szerint lakosságra ártalmas mennyiségű veszélyes anyag nem került a levegőbe.

A tűz a 2000 négyzetméteres épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, amely megsemmisült. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember hagyta el.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a hvg.hu-nak elmondta: senki nem sérült meg, mindenki időben kijutott a raktárból. Azt még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet.

Frissítés: a szóvivő reggel az Indexnek nyilatkozva közölte: kórházba szállították a Spar egyik munkatársát, mert felmerült az enyhe füstmérgezés gyanúja. Arról is beszámolt, hogy egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet a Dunakanyar körúti áruház raktárában. A tűzoltósági vizsgálat eredményére néhány hétig várni kell.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×