eur:
393.07
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A nemzeti ünnep tiszteletére feldíszített Magyar Nemzeti Múzeum épülete esti díszkivilágításban 2021. március 13-án. A koronavírus-járvány miatt elmaradnak a március 15-ei ünnepségek, csak a zászlófelvonást tartják meg reggel 8 órakor az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Sok feljelentést tett a rendőrség a nemzeti ünnep napján

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei március 15-én a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkedtek.

A hatályos jogszabályok alapján a veszélyhelyzet idején rendezvényt, illetve gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos.

Ennek értelmében a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a gyűlések helyszínén tartózkodókat igazoltatták, valamint a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt 24 résztvevővel szemben, a gyűlés helyszínén tartózkodás miatt 273 résztvevővel szemben, 17 résztvevővel mindkét szabálysértés miatt, illetve 2 résztvevővel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt tettek feljelentést.

Jogellenes gyűlés szervezése, illetve tartása miatt 4 fővel szemben indult közigazgatási eljárás.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×