eur:
393.12
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018. október 27-én. A NOB elnöke a Budapesten zajló birkózó világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra.
Nyitókép: MTI / Puskás Akadémia

Orbán Viktor: Magyarország a jövőben is támogatja a NOB elnökének munkáját

Levélben gratulált Orbán Viktor Thomas Bachnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökévé történt ismételt megválasztásához - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár péntek délután.

"Mi, magyarok nagyra értékeljük az Ön elkötelezett munkáját, amit az olimpiai mozgalomért és a sportvilágért végez immár sok esztendeje" - írta a kormányfő, aki levelében biztosította Thomas Bachot Magyarország további támogatásáról.

A miniszterelnök méltatta a NOB "Olympic Agenda 2020" elnevezésű reformprogramját is. "Hiszem, hogy az Agenda 2020 és az olimpiai játékok szervezési folyamatának új szabályai új lehetőségeket nyitnak a nagy és bátor álmokkal bíró városok számára" - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint annak ellenére, hogy jelenleg egy feje tetejére fordított világban élünk, és a koronavírus-járvány mindannyiunk számára hatalmas kihívást jelent, "együtt legyőzzük a nehézségeket, és az idei nyári olimpiai játékok fogják jelképezni közös győzelmünket".

A miniszterelnök leszögezte: Magyarország sport iránti elkötelezettsége a jövőben is erős marad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×