eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Internetes órát tart egy bresciai középiskola üres osztályterméből egy tanár 2020. október 26-án. A koronavírus-járvány miatt az olasz kormány elrendelte, hogy a középiskolák tanóráik hetvenöt százalékában álljanak át az internetes oktatásra.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Minden iskolában máshogy szervezték meg a középiskolai felvételit

Szigorú járványügyi intézkedések mellett kezdődtek meg a középiskolai felvételi szóbeli vizsgái.

Már tartanak a középiskolai szóbeli felvételik, a vizsgákat legkésőbb március 12-ig le kell bonyolítani. A járvány miatt a szóbeliket is szigorú biztonsági intézkedések mellett rendezik. A győri Révai Miklós Gimnáziumban például korábban az összes szóbeliző diák – körülbelül a felvehető létszám másfél-kétszerese, 50-60 fő – egyszerre érkezett reggel, közösen készült egy teremben, három bizottság előtt vizsgázott és a szülők az épületben megvárhatták őket. Ez idén egész másként szerveződött – mondta az InfoRádiónak Horváth Péter, az iskola igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Ezúttal pontos időre mentek a gyerekek, a felkészülés is több teremben zajlott, tízfős létszámkorláttal. Idén 52 diákot hívtak be, közülük ketten nem tudtak megjelenni, mert bár nem fertőződtek meg, osztálytársuk betegsége miatt karanténban voltak.

A szóbeli felvételi nem kötelező, egységes előírás sincs a lebonyolításra, így minden iskola másképp gondoskodik a járványügyi előírások betartásáról

– számolt be országos tapasztalatairól a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Van, aki online próbálja megoldani a szóbeli felvételiket, míg mások személyes jelenléttel, hasonló védelmi megoldásokkal, mint a győri gimnáziumban. "Van, ahol tán el is maradtak" – jegyezte még meg Horváth Péter.

Az írásbeli felvételi teszteket január 23-án írták meg a középiskolába készülő diákok, ugyancsak a járványügyi előírásoknak megfelelően. A tanulóknak március 22-én és 23-án még lehetőségük van a jelentkezési sorrend megváltoztatására, és új tanulmányi területet is felvehetnek, de csak olyan iskolában, ami az eredeti jelentkezési lapjukon is szerepelt.

A diákok a felvételi eredményéről legkésőbb április 30-áig kapnak értesítést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×