eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Felújítási munkálatok az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet új, járóbetegek ellátására kialakított részlegén a fővárosban 2020. október 2-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Hétfőtől jön az újabb családtámogatási forma

Novák Katalin idézte föl a részleteket.

Február 1-jétől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton közösségi oldalán.

Novák Katalin úgy fogalmazott: ez a kölcsön azoknak a családoknak szól, akik szeretnék felújítani az otthonukat, amihez szeretnék igénybe venni az otthonfelújítási támogatást, de nincs annyi pénzük, hogy belekezdjenek.

Ők felvehetnek egy

  • legfeljebb hatmillió forintos,
  • garantáltan háromszázalékos kamatozású,
  • maximum tízéves futamidejű kölcsönt
  • a kölcsön államilag támogatott, (a kamat piaci kamatozás és a három százalék közötti részét az állam megtéríti a pénzintézeteknek).
  • a kölcsönt bankfiókban lehet igényelni.
Hatmillió forintos hitel felvétele esetén a havi törlesztőrészlet 58 ezer forint, ha pedig megkapják az állami támogatást az otthonfelújításhoz, akkor ennek csak a felét kell majd tovább törleszteni a családnak

- emelte ki Novák Katalin. Megjegyezte: ez azt jelenti, hogy onnantól a törlesztőrészletük 30 ezer forint alá csökken.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter arról is beszélt: az otthonfelújítási támogatással az állam a felújítási költségek felét téríti meg, legfeljebb hárommillió forintot minden gyermekes családnak. Így ha valaki felveszi az otthonfelújítási kölcsönt és megkapja az otthonfelújítási támogatást, akkor a Magyar Államkincstár egyenesen a banknak utalja a támogatás összegét, így ennyivel csökken majd a törlesztőrészlet - mondta.

Novák Katalin reményét fejezte ki, hogy az otthonfelújítási kölcsön sok családnak segít majd abban, hogy belekezdjenek egy régóta tervezett felújításba, még akkor is, ha most nincs elég megtakarításuk.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×