eur:
394.85
usd:
367.77
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay.com

Egy pillantásra mindent látunk majd, amikor gumiabroncsot veszünk

Új jelölések, változó energiahatékonysági besorolás, QR-kód - mindezt láthatják majd az autósok.

Májustól új energiacímkékkel kell ellátni az Európai Unióban forgalomba kerülő személyautó gumiabroncsokat. A 2012 óta használatos címkéket cserélik le az Európai Parlament és a Tanács rendelete értelmében.

Több újítás is jön: fel kell tüntetni a termék gyártójának nevét, a gumi azonosítóját, osztályát és méretét, valamint egy QR-kódot, melyet okostelefonnal beolvasva kiegészítő információk kaphatók az abroncsról – írja a hvg.hu.

A száraz és nedves körülmények melletti energiahatékonysági besorolások A-E skálára változnak az eddigi A-G helyett. A gumiabroncsokról egyszerűen kiderül majd, hogy nyári vagy téli kivitelűek. Az általuk keltett gördülési zaj alapján A-C kategóriába sorolják őket.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×