eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Az Agrárminisztérium főépülete a főváros V. kerületében, a Kossuth Lajos tér 11-ben. Országzászló leng a tér közepén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Nyilvános tereket is kialakítanak az Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium rekonstrukciója során

A két Kossuth Lajos téri épülettel kapcsolatos fejlesztésekről jelentek meg újabb információk. Új épületet kap a Kúria.

A Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározat szerint az Agrárminisztérium középső udvara lefedésével egy új közösségi tér jön létre, mivel az átjárható lesz a Kossuth Lajos tér és a Kozma Ferenc utca között. Ennek az épületnek az Alkotmány utcával szomszédos szárnyában, a földszinten a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye tematikájához kötődő, az Országgyűlés Hivatala által megvalósított kiállítótér jön létre.

Az Agrárminisztérium épületben hungarikumok bemutatására és árusítására szolgáló mintapince és üzlethelyiség, valamint nyilvános étterem fog létrejönni a rendelet szerint - írta a Világgazdaság és a Napi.hu.

A két épület rekonstrukciójának megvalósulását követően, közös lesz a fűtési rendszer és az épületfelügyelet is.

Az Igazságügyi Palotában nem fér el a Kúria teljes személyzete, így a kormány előírta, hogy a közelben még egy állami tulajdonú épületet kell biztosítani a számukra. A palotában a magyar igazságszolgáltatás történetét, szervezetét és működését, valamint az Igazságügyi Palota épület történetét bemutató kiállítás lesz.

Az Agrárminisztérium (melybe elkészülte után a tárca szervezete és annak háttérintézményei költözhetnek vissza) rekonstrukciója idejére a Kozma Ferenc utcában közlekedő trolibusz-viszonylatokat ideiglenesen, a beruházás lezárásáig áthelyezik.

Ugyanebben a közlönyben jelent meg egy kormányrendelet, amely a beruházás megvalósításához szükséges közterület-használat időtartamát a 2021. július 1. és a 2024. június 30. közti időszakra határozza meg.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×