eur:
393.07
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az újonnan átadott sípálya és a kétüléses felvonó az eplényi síarénában 2018. február 9-én. A félmilliárd forintos beruházásból megvalósult új sípálya Magyarország legnagyobb kezdő sípályája, amely egy kilométer hosszú, 50 méter széles, szintkülönbsége pedig 124 méter.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Lehet síelni Magyarországon most is – ezekkel a feltételekkel

Egyetlen sípálya van nyitva, és pont emiatt naponta csak 1500 vendéget tud fogadni Eplény.

Jelenleg csak az Eplényi Síaréna üzemel Magyarországon, ráadásul naponta legfeljebb 1500 vendéget tud fogadni a létesítmény a koronavírus-járvány közepette – tájékoztatta az InfoRádiót Bátor Balázs marketingvezető.

"Mivel

mi tudtunk egyedül nyitva lenni a havas pályák közül, az emberek, más választásuk nem lévén, megtaláltak minket,

aminek nagyon örültünk. Alapvetően fennakadások nélkül tudtuk kezelni a tömeget. De be kellett vezetnünk limitet" – ecsetelte az ünnepi időszak tapasztalatait Bátor Balázs.

A maximális síelőszám bevezetése mellett egyéb intézkedéseket is hoztak, egyéb látogatókat és szánkózókat sem engednek a pályarendszer közelébe, továbbá kötelező a maszkviselés, megkövetelik a védőtávolság betartását, extra kézfertőtlenítő pontok vannak, illetve a kölcsönzőben is kétszer fertőtlenítenek minden felszerelést – visszavételkor és kiadáskor is.

"A nyitva lévő vendéglátó-ipari egységben tilos elfogyasztani az ételt,

hanem ki kell menni a vendégeknek a parkolóba fogyasztani. És még egy nagyon fontos dolog: a 4 üléses felvonónál a maszkot és a kesztyűt nem szabad levenni, bár ez akkora gondot nem okoz egy sípályán" – sorolta.

Jellemzően a teljes síelőtársadalom megjelenik Eplényben, és sokan jönnek újként, hiszen külföldre sem igen lehet menni, Bátor Balázs szerint a látogatók elégedettek velük.

Nehéz kérdésnek nevezte, hogy milyen lesz a téli szezon, de reméli, megszűnnek a korlátozások, és az igazi tél is hamarosan megjön, e két körülmény pedig "kifejezetten jó" szezont ígérhet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×