eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Felfüggesztett szabadságvesztést kaptak az arab egyetemisták pécsi támadói

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, illetve két év börtönbüntetésre ítélte, három-három évre felfüggesztve a Pécsi Járásbíróság első fokon azt a két fiatalt, aki arab származásuk miatt bántalmazott Magyarországon tanuló jemeni állampolgárokat két évvel ezelőtt - tájékoztatott a Pécsi Törvényszék a honlapján hétfőn. A bíróság a vádlottakat közösség tagja elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek.

Azt írták: a skinhead, rasszista beállítottságú, e világnézetüket a megjelenésükben is kifejezésre juttató vádlottak 2018. augusztus 14-én este egy pécsi bevásárlóközpontnál kötöttek bele a két egyetemistába, mert meghallották, hogy arabul beszélgetnek.

"Migránsok, húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!" - mondták nekik, miután pedig egyikük visszaszólt, hogy "Máshogy is lehet!", rájuk támadtak. A diákokat a ruhájuknál fogva rángatták, ellökték, egyiküket meg is rúgták.

A sértetteknek sikerült elmenekülniük, értesítették a rendőröket, akik aztán a közelben elfogták a támadókat.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×