eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Takarítócég munkatársa fertőtleníti a széket az egyik tanteremben az őszi szünetre időzített nagytakarításon a fővárosi III. kerületi Krúdy Gyula Angol - Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában 2020. október 28-án. Fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az iskolában a héten a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként. A hétfőtől péntekig tartó takarítás során portalanítanak és felületfertőtlenítést végeznek, különös tekintettel a padlózatra, bútorokra, ajtókra, padokra és székekre. A takarításnál ózongenerátoros fertőtlenítést is végeznek, amelyhez az eszközt a tankerület biztosítja.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A PDSZ üdvözli a kormány táppénztervezetét, de nem elégedett a teszteléssel

Üdvözli a pedagógusok táppénzszabályainak módosítására vonatkozó kormányzati terveket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Szerintük fontos lenne, hogy még karácsony előtt döntés szülessen arról, hogy a fertőzött tanárok azonnal, 100 százalékos táppénzt kapjanak.

Elkezdődött a héten a pedagógusok koronavírus-szűrése. Szakmai szervezetek és ellenzéki pártok szerint azonban vannak, akik megtagadják a tesztet vagy eltitkolják tüneteiket, mert félnek, hogy táppénzre kerülve csak fizetésük 60 százalékát kapnák meg.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint a kabinet hiába ígért százszázalékos táppénzt a fertőzött pedagógusoknak,

valójában csak az érintettek harmada kapta azt meg, jelenleg ugyanis túlságosan bonyolult és bizonytalan ennek az igénylése.

A pedagógusok jelenleg két részletben, csak külön kérvényre kaphatják meg a 100 százalékos táppénzt, ha bizonyítani tudják, hogy a munkahelyükön fertőződtek meg.

Gulyás Gergely a Kormányinfón az InfoRádió kérdésre azt mondta: a pedagógusoknál azt kell vélelmezni, hogy munka közben betegedtek meg koronavírussal, és egyetért azzal, hogy ezt az eljárását egyszerűsíteni és gyorsítani kell. Ennek megfelelő módosítást fog kedvezményezni a kormány.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) üdvözli a tervet. Nagy Erzsébet országos választmányi tag elmondta: ez fontos előrelépés, és

nem lehet ezzel várni, főleg karácsony előtt.

A PDSZ sürgeti továbbá, hogy ahol fertőzött pedagógusokat találnak, zárják be az iskolát és teszteljék a diákokat.

A szervezet azt is követeli, hogy ne csak a tanárokat, de az iskolák technikai dolgozóit is teszteljék.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×