eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Nyitókép: Pixabay

Maszkviselési gondok miatt már be is zártak egy pesti élelmiszerboltot

Az ORFK szóvivője megerősítette a távirati iroda információit.

Szabálytalanul viselte a maszkot egy budapesti, XX. kerületi élelmiszerbolt öt alkalmazottja, ezért a rendőrség 3 napra bezáratta az üzletet - erősítette meg az MTI információját az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd este.

Gál Kristóf emlékeztetett: hétfőtől lépett hatályba a maszkhasználat szigorítására vonatkozó jogszabály, amellyel összhangban a rendőrség is fokozta az ellenőrzései számát. Többször ellenőrzik a szabályok betartását és súlyosabb szankciókat szabnak ki a szabályszegőkre - mondta. Emlékeztetett arra is, hogy a jogszabály kereskedelmi hatósági jogkörrel is felruházta a rendőrséget, amelynek értelmében akár be is zárathat a rendőrség olyan üzleteket, szórakozóhelyeket, vendéglátóhelyeket ahol nem tartják be a védelmi intézkedéseket.

A rendőrök kedd délután ellenőrizték a XX. kerületi élelmiszerüzletet, ahol már a maszkviselés betartásának szabályainak ellenőrzésére hivatott biztonsági őr is az állára húzva viselte a maszkot - számolt be a szóvivő az esetről. Hozzátette: a húspultnál két férfi alkalmazott, valamint a zöldségpultnál két női alkalmazott szintén szabálytalanul hordta a maszkot. Az intézkedő rendőrök azért, mert egyidejűleg több munkaállomáson sem tartották be a szabályokat az alkalmazottak, úgy értékelték, hogy ez felveti az üzemeltető felelősségét is, ezért a legszigorúbb szankciót alkalmazták és 3 napra bezáratták a boltot - mondta.

Gál Kristóf beszámolt arról is, hogy

a boltbezárás mellett mind az öt alkalmazottat fejenként 25 ezer forintos helyszíni bírsággal sújtották.

Az MTI úgy tudja, hogy egy CBA-üzletet zárattak be.

Előrevetítette: a rendőrség a jövőben is hasonló ellenőrzéseket hajt végre azokon a helyszíneken, ahol a maszkviselés kötelező, és hasonló szabálytalanság esetén hasonló bírságokra számíthatnak a szabályszegők.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×