eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor üzent a koronavírus-vakcinák beszerzéséről is

Az operatív törzs ülése után arról is beszélt, hogy általánossá kell válnia a maszkhasználatnak, erről a belügyminisztériumnak kell gondoskodnia.

Európa országainak többségéhez hasonlóan nálunk is emelkedő pályán van a koronavírus-járvány, mi nagyjából Ausztria szintjén vagyunk. Magyarországon 42 kórházban 2209 beteget látnak el. "Az egészségügy állja a sarat, ez elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosaink és az ápolónőink európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek, köszönetet is mondok nekik" - hangsúlyozta a kormányfő.

Áttekintették a maszkviselés szabályait, és miután eddig mindenki megérhette már, hogy ez milyen fontos, Orbán Viktor

most utasította Pintér Sándor belügyminisztert: érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

Az influenzaoltásról elmondta: a háziorvosoknál lesz elérhető, ingyenesen, a beszerzést, ellátást és kiszállítást az állam szervezi, a munka folyamatos. A három évnél fiatalabbak is megkaphatják az influenza elleni védőoltást.

A koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban az ülésen elhangzottakról a miniszterelnök azt mondta, minden európai beszerzési programban részt vesz az ország, de utasította az operatív törzset, hogy "egyidejűleg tájékozódjon az orosz és kínai vakcinák előállításának és beszerzésének lehetőségéről is, mert a cél az, hogy a magyarok minél előbb, az elsők között juthassanak megbízható, koronavírus elleni vakcinához".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×