eur:
392.56
usd:
362.77
bux:
72134.76
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Mi legyen a gyerekkel az őszi szünetben?

A legtöbb embernek elfogyott a szabadsága, így nem tud otthon maradni óvodás, vagy iskolás felügyeletre szoruló gyerekével. Ez a leggyakoribb probléma, amire megoldást keresnek a szülők az Egyszülős Központ szerint. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének információi szerint a szülők fele az óvodai és iskolai ügyeletet választja. Táborlehetőségek és családi programötletek a cikk végén.

Az óvodai és iskolai szünetek minduntalan komoly fejtörést okoznak az egyszülős családok számára, nehéz feladat ugyanis több hetet áthidalniuk.

Ráadásul most, a tavaszi bezártság után ez még problémásabb, ugyanis akkor

sok szülő már élt éves szabadságával

– hívta föl a figyelmet Nagy Anna, a Egyszülős Központ vezetője, hozzátéve, hogy ennek enyhítésére szerveztek a nyár folyamán, két hónapon keresztül napközis táborokat, hogy a szülők meg tudják oldani a munkát.

Miután az őszi szünettel kapcsolatban újra adottá vált a kérdés, és több megkeresést is kapott a központ, ismételten biztosítják a gyerekek egész napos felügyeletét. Nagy Anna megjegyezte, az iskolába járásnál kicsit többet szeretnének nyújtani, ezért

igazi „gyerekkoros” őszi szünetet jelentő programokat szerveznek:

kirándulásokat, izgalmas rendezvényeket. Szeretnék, ha az őszi tábor sokkal több lenne, mint csak gyerekfelügyelet.

Az őszi szünet jelentette kihívást a nagycsaládok részint egyszerűbben élik meg, miután a nagyobbak vigyázhatnak a kisebbekre – mondta az InfoRádiónak a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. Kardosné Gyurkó Katalin tapasztalata szerint körülbelül

a szülők fele kénytelen szabadságot kivenni a jövő hétre.

Ha kell az néhány plusz nap a szülőnek

Bár alapvetően a nyár a táborozás ideje, és akkor van dömpingje az ilyen programoknak, az őszi szünetben is be lehet jelentkezni. Ez főleg akkor jó, ha a szülőknek nagyon kell az a plusz néhány nap, amikor a gyerkőcről tudják, hogy jó kezekben van.

A Travelo a teljesség minden igénye nélkül ezen táborokból válogatott:

  • 7–14 éves gyerekeknek hirdettek meg képzőművészeti tábort a Vasmacska KávéZooban, amelyet október 26–30. között tartanak. Minden nap reggel 9.00 és délután 16.00 óra között alkothat náluk a csemete, ha jó az idő, akkor a szabadban is tölt időt a csoport.

  • Háromnapos ökotábort tart a Botanicon Kert Klub október 26–28. között, a programokat 4–10 éveseknek, vagyis ovisoknak és alsós iskolásoknak ajánlják. Alapvetően három részre bontják a tevékenységeket, ezek az erdei programok, a kerti mókák és a benti játékok.

  • Zoo Tábor is lesz, vagyis a Fővárosi Állat- és Növénykertben lehet majd tölteni kettő, három, vagy öt napot is akár, attól függőn, hogy ki melyik turnusra jelentkezik be.

  • A szegedi Agórában minden nap készülnek valamilyen programmal. Nagyon változatos a bontás és nem is kötelező egész hétre befizetni, elég csak azokat a napokat kiválasztani, amelyik különösen érdekesek.

Ahogyan izgalmas programot ígér a Füvészkert is – Kertészkedés mesehősökkel címmel az őszi szünetben, ahová 3–10 éves gyerekeket várnak, ha csak rövidebb időre.

Az őszi szünetben is megannyi élményt kínál a Debreceni Állatkert és Vidámpark: a látványetetések mellett a gibbonokkal és a gyűrűsfarkú makikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de a vidámpark hagyományos Halloween-i partija sem marad el – hívja föl a figyelmet a Dehir.hu. Ugyancsak várja a gyerekes családokat a szünetben a Kerekerdő Élménypark is, minden nap reggel 10-től 16 óráig.

Pécsen képzeletbeli időgépbe szállhatnak a gyerekek,

ami visszarepíti őket az ókori római időkbe, és kipróbálhatják, hogy milyen volt akkoriban gyereknek lenni, ugyanis a Cella Septichora Látogatóközpont október 29-én római játszótérré változik – írja a Pecsma.hu. Míg a „pécsi Csodák Palotája” természettudományos kalandok, mesés űrutazások, izgalmas történetek várják a csillagászat iránt érdeklődőket a legfiatalabbaktól a legidősebb korosztályig.

Gyermek és családbarát programmal vár minden szegedit a Somogyi-könyvtár. A foglalkozások között zseblámpás nyomozás, halloween party, de természetesen olvasásra irányuló program is lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×