eur:
392.8
usd:
363.64
bux:
72172.67
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Vízimentő-hajó kísér egy résztvevőt az 1. Téli Balaton-átúszáson Szántódnál, 2020. február 23-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Hatalmas beruházás a Balatonnál

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) csaknem 10 milliárd forint (27 millió euró) összegű kölcsönt hagyott jóvá 18 éves futamidővel a szántódi Balaland családi üdülőhely és szabadidőközpont megépítéséhez.

A projekt finanszírozásában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) is részt vesz.

Az NBB Georgij Potapov és Laszlóczki Imre igazgatósági alelnökök által vezetett küldöttsége részt vett az NBB által nyújtott pénzügyi támogatás segítségével megépítendő családi üdülőhely és szabadidőközpont alapkőletételén.

A Balaland projekt többek között tartalmazza egy több mint 100 szobás tóparti családi hotel megépítését, éttermekkel és wellness részleggel, valamint egy egész évben nyitva tartó gyermek vidámpark és aquapark megépítését.

A komplexumot a Balaton partján építenék fel, a szántódi kompkikötő közelében.

A komplexum megépítése lehetőséget nyújt a stratégiai magyar idegenforgalmi szektor potenciáljának növelésére és színvonalának javítására, illetve tovább növeli majd Magyarország és Budapest vonzerejét a belföldi és külföldi turisták körében - írták.

Ez az ügylet példája a hosszú távú és nagyszabású támogatásoknak, amelyeket az NBB tagállamai gazdaságának stratégiai ágazatai, most a magyar idegenforgalmi szektor számára nyújt - hangsúlyozta Georgij Potapov, az NBB igazgatótanácsának kölcsönzés és befektetés területekért felelős alelnöke a közleményben. Hozzátette: a projekt egy multilaterális fejlesztési bank, magántőke, illetve a magyar és Európai Uniós kormányzati intézmények szoros és gyümölcsöző együttműködésének eredménye.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen

Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen

Újabb véleménycikket közölt a brit Economist magazin Joe Biden amerikai elnök visszalépése mellett érvelve. A hetilap legelőször 2022-ben írt arról, hogy a demokrata elnök jobban tenné, ha nem indulna újra, majd múlt héten ismét a visszalépésre szólították fel Bident. Ezúttal a Demokrata Párt gyakori kampányüzenetét, a demokrácia védelmét idézik, amikor úgy fogalmaznak: "Amerika megújulásának most kell elkezdődnie. Nincs is jobb módja ennek, mint egy új jelölt megválasztása Trump legyőzésére."

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×