eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Mentőápoló védőfelszerelésben az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Akinél felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, a háziorvos döntése alapján a mentők kórházba viszik.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

718 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Ez tetemes növekedés az előző naphoz képest. Emelkedik a kórházba kerülők száma is. Egy idős, krónikus beteg hunyt el az elmúlt 24 órában.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint minden eddiginél több, 718 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 10 909 főre nőtt a hazánkban eddig összesen beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 631 fő.

A legutóbbi adatközlés óta mindössze 24 beteget nyilvánítottak gyógyultnak, a számuk összesen 4014-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 693-mal emelkedett, jelenleg 6264 fő beteg Magyarországon.

Az aktív fertőzöttek 43 százaléka budapesti (2684 fő), a vidékiek 3580-an vannak. Az elhunytak 59 százaléka (371 fő), a gyógyultak 42 százaléka (1680 fő) budapesti.

Egyre emelkedik azok száma, akik kórházi kezelésre szorulnak, a csütörtökihez képest 25-tel többen, már 259-en vannak, közülük pedig eggyel többen, 12-en lélegeztetőgépen.

Budapesten 269 új fertőzöttet találtak, Pest megyében 104-et

– továbbra is a központi régióban terjed a leginkább a vírus, de a többi megyében is emelkednek a számok.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Pénteken az előző napinál 74-gyel több, 25 117 ember van hatósági házi karanténban,

a tesztekből egy nap alatt 11 637-et végeztek el,

eddig összesen 517 222-t.

Az egyre emelkedő járványszámokból is látszik, mekkora szükség van (lenne) az előírások betartására: maszkhasználat, távolságtartás, kézmosás-kézfertőtlenítés. A szabályok megszegőit egyre több helyen büntetik, és a szociális intézményekben, kórházakban látogatási tilalmat vezettek be.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentette: nem tervezik az oktatás teljes átállítását digitálisra, helyi intézkedések lesznek. Nem tervezik továbbá az ország tavaszihoz hasonló leállítását sem. Azt viszont igen, hogy

hatósági árasok lesznek a tesztek és mindenki ingyen megkapja az influenzaoltást, aki kéri ebben a szezonban. Az iskolákban kötelező testhőmérés lesz belépéskor.

Részletek itt.

Továbbra is érvényben vannak a beutazási korlátozások és utazásra nem ajánlott országnak számít a világ összes országa.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×