eur:
394.83
usd:
367.6
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Budapest, 2017. március 17. A Színház- és Filmművészeti Egyetem bejárata a VIII. kerület Vas utca 2c-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Lemondott a Színművészeti vezetése és a szenátusa is

Nem értenek egyet azzal, hogy az alapítványi működtetéssel egyidejűleg megvonták fontos jogaikat.

Lemondott a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése és a szenátusa is hétfőn, amit sajtótájékoztatón jelentett be Upor László, a rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes, valamint Novák Eszter rektorhelyettes – írja a hvg.hu.

Az egyetem alapítványi fenntartásba kerül, Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök már alá is írta az új egyetemi alapdokumentumokat, amellyel az SZFE szenátusa szerint az autonómia minden lényeges elemét felszámolták. Az egyetem legfőbb döntéshozó szerve már nem szólhat bele a költségvetésbe, nem választhatja meg az egyetem rektorát, vagy nem jogosult önállóan intézetvezetőket és osztályvezető tanárokat kinevezni, osztályokat indítani.

Kiderült, a vezetők oktatóként maradnak az egyetemen, de mindenki egyénileg dönt, hogy folytatja-e az oktatást.

Korábban az egyetem vezetése kidolgozott és elfogadott dokumentumokat, de ezeket a kuratórium nem vette figyelembe, viszont az egyetem vezetői és a hallgatók képviselői nem jelentek meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett csütörtöki egyeztetésen, ahová a fenntartást átvevő alapítványi kuratórium leendő tagjait is meghívták. Az SZFE részéről csak a kancellár vett részt a megbeszélésen, és közölte, az SZFE részéről a szeptember 1-jei modellváltás zökkenőmentessége biztosított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×