eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Forrás: Facebook, Orbán Viktor

Levelet küldött Kijevbe Orbán Viktor

Ennek apropója Ukrajna függetlenségének napja.

Ukrajna szuverenitása, a megoldásra váró ügyek megvitatása és a jószomszédi viszony mellett állt ki Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet ukrán kollégájának, Denisz Smihalnak küldött Ukrajna nemzeti ünnepe, a függetlenség napja alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

"Magyarország a kezdetektől fogva kiállt Ukrajna szuverenitása és területi integritásának megőrzése mellett, és minderre a jövőben is számíthatnak" - szögezte le Orbán Viktor.

Hozzátette: örömére szolgál, hogy az ukrán kormány nyitott a kétoldalú kapcsolatokban fennálló, megoldásra váró ügyek megvitatására.

Mint fogalmazott: bízik abban, hogy a magas szintű politikai és szakmai párbeszéden keresztül a nemzeti közösségek jogait tiszteletben tartó megoldásokat találhatnak az érintett kérdésekben.

Orbán Viktor végül biztosította ukrán kollégáját arról, hogy Magyarország kormánya partner lesz a kölcsönös tiszteleten és jószomszédi viszonyon alapuló együttműködésben - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×