eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Védőfelszerelést viselő ápolók egy lélegeztetőgépet ellenőriznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított egyik osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Tizenegy új koronavírus-beteg, egy elhunyt Magyarországon

Egy idős, krónikus beteg a koronavírus-járvány legutóbbi magyar áldozata. A központi régió jó hírt kapott, és nagy arányban csökkent a házi karanténban lévők egyébként több ezres száma.

A hivatalos tájékoztató oldalon olvasható összegzés szerint 11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), velük együtt 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 599 főre emelkedett, 3431-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 534 fő,

hattal kevesebb a keddinél (és épp annyi, mint a hétfői adat).

Az aktív fertőzöttek 35%-a (188 fő), az elhunytak 60%-a (362 fő), a gyógyultak 44%-a (1517 fő) budapesti. Most hárommal kevesebb, 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük változatlanul 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Budapesten nem regisztráltak újabb fertőzést, Pest megyében eggyel nőtt a betegszám. Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Csongrád-Csanád megyében két-két, Vas megyében és Szabolcs-Szatmár-Beregben egy új Covid-19 beteget regisztráltak egy nap alatt. Az összes eddigi megbetegedés eloszlása az alábbi ábrán látható.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

A központi oldalon megjegyzik, hogy a külföldi országok jó részében tapasztalható emelkedett esetszámok nyomán bevezetett beutazási korlátozások nyomán a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 6858 embernél van érvényben ilyen intézkedés. A számuk egyébként jelentősen,

egy nap alatt 884 fővel csökkent.

Mindemellett tovább zajlik a felbukkanó esetek nyomán a kontaktkutatás és a tesztelés, a járvány kezdete óta összesen 350 108 mintavétel történt.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztató itt olvasható.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×