eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Áder János köztársasági elnök előadást tart a klímaváltozásról a Soproni Egyetemen 2019. május 7-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Rektort vált a Soproni Egyetem

Fábián Attila egyetemi tanárt bízza meg az egyetem vezetésével augusztus 1-jével a felsőoktatási intézményt akkortól fenntartó Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma.

A közleményben azt írták, hogy a kuratórium megköszöni Náhlik András eddigi rektor áldozatos munkáját és továbbra is számít az együttműködésére. Kiemelték, hogy a Soproni Egyetem augusztus 1-jétől a Soproni Egyetemért Alapítvány fenntartásában működik tovább. Az állam továbbra is finanszírozza az egyetem működését, a hallgatók továbbra is tanulhatnak államilag támogatott képzésekben és részesülhetnek ösztöndíjakban.

Úgy fogalmaztak, kutatás-, fejlesztés- és innovációorientált, magas szakmai színvonalú egyetem kialakítását tűzik ki célul, amelyben fenntartható, takarékos és jó színvonalú infrastrukturális háttér biztosítja majd az oktatók, kutatók, dolgozók és hallgatók munkájához a megfelelő feltételeket. Az alapítványhoz 2021. január 1-jén csatlakozik az Erdészeti Tudományos Intézet és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. amely valamennyi kar számára "fejlődési lehetőséget biztosít, javítja az egyetem oktatási, kutatási potenciálját és pályázati eredményességét". Az erdőgazdaságokkal és a nemzeti parkokkal közvetlenebb együttműködést terveznek, amellyel a képzések gyakorlati megerősítését szeretnék elérni.

"Az egyetem fejlődésében kulcsfontosságú az otthont adó várossal való közös gondolkodás és fejlesztési stratégia kialakítása"

- áll a közleményben.

Az Országgyűlés május 19-ei döntése értelmében - a budapesti Corvinus Egyetem után - 2020. augusztus 1-jével további hat felsőoktatási intézmény, köztük a Soproni Egyetem alapítói és fenntartói jogai kerülnek az államtól vagyonkezelő alapítványokhoz. Új struktúrában működik tovább az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem és a Széchenyi István Egyetem is. A Soproni Egyetem fenntartója a továbbiakban a Soproni Egyetemért Alapítvány, amelynek elnöke Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×