eur:
396.85
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Nyitókép: Pixabay.com

Újra látogatási tilalom van több Heves megyei idősotthonban

A borsodi góc miatt egyre több Heves megyei idősek otthonában döntenek elővigyázatosságból a tilalom visszaállításáról.

A járványügyi megelőző szabályok fokozott betartása érdekében, és a Mezőkövesden talált koronavírus-fertőzöttek - akik közül egy Heves megyei - miatt megelőző jelleggel látogatási és kijárási tilalmat rendelt el csütörtöktől a nosz­vaji Kincses Sziget Szépkorúak Otthonában az intézmény vezetője - írta a heol.hu. Kocsisné Csór Katalin a lapnak elmondta, ezt tartották a megfelelő döntésnek, hiszen korábban kezdett a látogatói fegyelem is lazulni, ráadásul a térségben megnövekedett az igazolt koronavírusos betegek száma.

Az intézményvezető szerint a visszavonásig érvényes rendelkezést tudomásul vették a bennlakó idősek és a hozzátartozóik is.

Hozzátette, a fenntartó támogatását élvezik, folyamatosan kapcsolatban vannak a háziorvossal és az NNK-val is, fertőtlenítőszerekből sincs hiány, a higiéniára fokozottan ügyelnek, az új lakóik pedig tesztelés után költözhettek be az otthonba.

Szintén látogatási tilalmat rendelt el az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője, Fehérné dr. Mészáros Helga. A lapnak elmondta, hogy a személyes találkozáson kívül minden egyéb kapcsolattartási formát biztosítanak, és csomagokat is fogadnak, a korábban meghozott szabályok szerint.

Pétervásárán az önkormányzat által fenntartott idősotthonban még nem látják szükségét ennyire drasztikus megelőző intézkedéseknek, de minden egyéb járványvédelmi megelőző intézkedés érvényben van. A belépés előtt kötelező a kézfertőtlenítő használata és a lázmérés. Itt több mint harminc helyi és környékbeli idős emberről gondoskodnak, s mindent megtesznek a biztonságuk érdekében. endszeresen fertőtlenítenek minden helyiséget, s ügyelnek a szigorú higiénés feltételek betartására.

– Amint veszélyt észlelnek, meghozzák a szükséges intézkedéseket. Erről azonban egyelőre nem született döntés – mondta a lapnak Eged István, a kisváros polgármestere.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×