eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Mentőautók 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Tíz új koronavírus-fertőzött, ismét vannak halálos áldozatok Magyarországon

Hat fővel kevesebb jelenleg az aktív fertőzött, mint tegnap, 742-en vannak. Két embert nyilvánítottak gyógyultnak az elmúlt 24 órában.

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19) a központi tájékoztató oldal adatai szerint, ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, akikkel együtt már 591 áldozata van a koronavírus-fertőzésnek. A gyógyultak száma kettővel nőtt egy nap alatt, 2887 a számuk.

Az aktív fertőzöttek száma 6-tal nőtt, 742 fő.

Az aktív fertőzöttek 38%-a (282 fő), az elhunytak 60%-a (357 fő), a gyógyultak 47%-a (1349 fő) budapesti.

Jelenleg 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an kapnak lélegeztetőgépes kezelést. Hatósági házi karanténban 2123-en vannak, a mintavételek száma 289 602-re nőtt (909 vizsgálat egy nap alatt).

Budapesten nem változott az összes azonosított koronavírusos beteg száma,

a Pest megyei adatoban négyfős növekedés látszik. Békésben és Bács-Kiskun megyében kettővel, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megyében eggyel nőtt az esetszám.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Jelenleg járványügyi készültség van életben, néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése még mindig kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön.

A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×