eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Tovább bővül a családtámogatások rendszere - a nap hírei

Tovább bővül a családtámogatások rendszere – jelentette ki a családügyi államtitkár. A második negyedévben 4,1 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta. Csúsztatott iskolakezdést javasol a főváros ősztől a járvány elleni védekezés részeként. A nap legfontosabb hírei június 29-én.

Tovább bővül a családtámogatások rendszere, és az eddigiek is megmaradnak - jelentette ki a családügyi államtitkár. Novák Katalin az InfoRádió Aréna című műsorában megerősítette, hogy növekszik a csecsemőgondozási díj összege. Hangsúlyozta, hogy a babaváró- és az autóvásárlási támogatás 2022 végéig biztosan megmarad. A politikus, aki a nagyobbik kormánypárt alelnöke is, azt mondta: nincs előrelépés a Fidesz és az Európai Néppárt vitájában. Novák Katalin az InfoRádió Aréna című műsorában úgy értékelte, hogy a pártcsalád új vezetése, élén Donald Tuskkal az EPP megosztásában érdekelt, és a lengyel néppárti vezető minden lépése lengyel belpolitikai indíttatású.

Európai érdeknek nevezte Líbia stabilitását az illegális migráció megfékezésében a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az olasz hivatali partnerével folytatott római tárgyalás után hangsúlyozta: meg kell erősíteni a líbiai parti őrséget, különben újabb százezrek indulhatnak meg Európába, és ez a járványhelyzetben komoly egészségügyi és gazdasági kockázatot jelent.

Erős reformokat és fordulatokat tart szükségesnek a jegybankelnök ahhoz, hogy az ország a következő évtized nyertese legyen. Matolcsy György a növekedés.hu-n megjelent cikkében úgy véli, hogy egyebek mellett a születésszámban, az emberek életmódjában, az egészségügy intézményrendszerében, a nyugdíj- és az oktatási rendszerben van szükség teljes fordulatra.

A második negyedévben 4,1 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta, az állástalanok száma 190 ezer volt. A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint a koronavírus-járvány gazdasági következményei a március és május közötti időszakot már teljes egészében érintették.

A kormány az áldozatsegítő központok hálózatának fejlesztésével öt éven belül minden megyében elérhetővé kívánja tenni ezeket a szolgáltatásokat - jelentette ki az igazságügyi miniszter.Varga Judit a Pécsi Áldozatsegítő Központ megnyitóján célnak nevezte, hogy olyan rendszer működjön, amelyben a hatóság is aktív cselekvőként lép fel az áldozatok támogatásában.

Újabb három embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, négy idős, krónikus beteg meghalt. Az aktív fertőzöttek száma 875. A járvány kezdete óta összesen 4145 embernél mutatták ki a vírust, közülük 585-en haltak meg.

Ősztől csúsztatott iskolakezdést javasol a főváros a járvány második hulláma elleni védekezés részeként. A városvezetés elképzelése szerint az eddiginél később, 9 órakor kezdődjön a tanítás, hogy ne alakulhasson ki zsúfoltság a közösségi közlekedésben. A BKK számításai szerint lépcsőzetes kezdés esetén 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot.

Magyarországot népszerűsítő kampányt indított a Turisztikai Ügynökség az autóval is könnyen elérhető országokban. A július végéig tartó akcióban Magyarország vízkincseire hívják fel a figyelmet.

Szerbiában újra korlátozásokat vezetnek be, Koszovóban pedig a teljes vesztegzár elrendelését helyezte kilátásba a kormány a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt. Montenegróban hosszú idő után ismét volt halálos áldozata a fertőzésnek.

Németországban elővigyázatosságból jövő keddig meghosszabbították a járványügyi korlátozásokat abban az észak-rajna-vesztfáliai járásban, ahol tömeges koronavírus-fertőzés történt. A 360 ezer lakosú térségben azt követően rendeltek el zárlatot, hogy az egyik húsüzemben több mint másfélezer fertőzöttet találtak.

Franciaországban közpénzek elsikkasztásáért öt év börtönre ítélte a bíróság Francois Fillon volt kormányfőt. A politikusnak két évet le kell töltenie, a maradék végrehajtását felfüggesztette a törvényszék. Francois Fillon a következő tíz évben semmilyen választáson nem indulhat.

Emberi mulasztás vezetett az ukrán utasszállító iráni lelövéséhez januárban, és nem a felsőbb katonai vezetés utasítására történt - jelentette ki Teherán tartomány katonai ügyésze. Az iráni hatóságok csak később ismerték el, hogy a Forradalmi Gárda légvédelme tévedésből január 8-án lőtte le a gépet. A katasztrófa 176 ember életét követelte.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×