eur:
394.5
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: NIF

Kiállta a próbát a legújabb magyar híd

Fontos szakasz épül a kerékpárosoknak.

Nyár végére elkészül a Budapest és Szentendre közötti, 5,61 kilométer hosszú kerékpárút, a szakasz Dera-patak ártéri területe felett épülő, 36 méteres, szabad nyílású, új kerékpáros hídjának próbaterhelését hétfőn végezték el - közölte a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A nettó 850 millió forintos fejlesztés kivitelezője a HE-DO Kft., a beruházást európai uniós és magyar forrásból finanszírozzák, a szakasz része az EuroVelo 6 bicikliútnak.

A beruházás részeként az új nyomvonalú kerékpárút építésén kívül a meglévő földutakat leburkolják, felújítják és fejlesztik a közvilágítást. A szakasz egy része Natura 2000 védettséget élvező ártéri erdőben vezet, ahol korszerűsítik a meglévő kerékpárutat, Szentendre területén új kerékpáros pihenőhelyet alakítanak ki, valamint két pihenőhelyet újítanak fel Budakalászon.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×