eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az új koronavírus okozta betegségben meghalt emberek koporsóit a különböző olaszországi térségekben működő krematóriumokba szállítják a lombardiai Bergamo közelében fekvő Ponte San Pietróból 2020. április 3-án. Bergamo a vírussal egyik leginkább sújtott város Lombardiában, a járvány olaszországi gócpontjában.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Újabb drámai hírek érkeztek az olasz gócpontból

Közben a jövő héttől megkezdődik a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések oldásának harmadik fázisa.

Olaszországban nem sikerült még jelentősen visszaszorítani az új napi fertőzések számát, több mint hetven százalékukat továbbra is a gócpont Lombardiában mérték a polgári védelmi hatóság péntek esti adatai szerint. Ötvenhat beteg halt meg az az elmúlt egy napban, és

ismét megközelítette a négyszázat az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

A halottak száma az utóbbi egy nap alatt enyhén emelkedett a korábbi 53-hoz képest. Az elhunytak száma így elérte a 34 223-t. Lombardiában egy nap alatt huszonöten haltak meg, ugyanannyian mint huszonnégy órával korábban.

Az aktív fertőzöttek száma valamivel kevesebb mint 29 ezerre csökkent, miközben a gyógyultaké túllépte a 173 ezret. Az utóbbi egy napban 393 új beteget szűrtek a csütörtöki 379 és a szerdai 202 után. Az új fertőzöttek hetven százalékát Lombardiában diagnosztizálták.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 236 305-t. Az aktív fertőzöttekből 3893-an vannak kórházban, 227-en intenzív osztályon.

A legtöbb beteget, több mint 17 ezret jelenleg Lombardiában tartják számon, majdnem háromezer az aktív fertőzöttek száma Piemonte tartományban, valamivel több mint ezernyolcszáz Emilia-Romagnában, 849 Venetóban.

Szakértők felhívták a figyelmet, hogy a 10 milliós Lombardiában és a majdnem öt millió lakosú Venetóban az utóbbi egy napban ugyanannyi, 15-15 ezer vírustesztet végeztek:

Lombardiában azonban 272 beteget szűrtek, Venetóban egyet sem.

Hétfőtől megkezdődik a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések oldásának úgynevezett harmadik fázisa: megnyitják a játszótereket és a nyári gyerektáborokat, újraindulhatnak a mozik, színházak és diszkók, valamint újranyithatnak a játéktermek is. A jövő héttől újraindul az olasz labdarúgó bajnokság is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×