eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Védőfelszerelést viselő ápolók egy lélegeztetőgépet ellenőriznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított egyik osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

14 újabb beteg, 44-gyel kevesebb aktív fertőzött Magyarországon

Péntekre 4053 főre nőtt az eddig összesen beazonosított fertőzöttek száma, és az utóbbi egy napban elhunyt 2 idős, krónikus beteg.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint 14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4053 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, akikkel együtt 555 főre emelkedett az elhunytak száma. Összesen 2447-en meggyógyultak a regisztrált fertőzöttek közül.

Az aktív fertőzöttek száma 1051, ez 44-gyel kevesebb az előző napi adatnál.

Az aktív fertőzöttek 40%-a (421 ember), az elhunytak 60%-a (331 ember), a gyógyultak 48%-a (1170 ember) budapesti.

A kórházban ápolt betegek száma 31-gyel csökkent egy nap alatt, jelenleg 290-en szorulnak ilyen ellátásra, és közülük a csütörtökinél eggyel többen, 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 8834 fő van, vagyis tegnap óta 333 ember hagyhatta el ismét szabadon otthonát. Az akkreditált laborban történt mintavételek száma 226 669.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Az oldal emlékeztet: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×