eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A kormany.hu által közreadott képen védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 21-én.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Koronavírus: tíz újabb beteg, két ember elhunyt Magyarországon

Az aktív fertőzöttek száma 1207, 22 fővel csökkent a keddi 20 után.

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg, akikkel 534 főre emelkedett az elhunytak száma – derült ki a központi koronavírus-tájékoztató oldal friss adataiból.

Harminc fővel, 2190-re emelkedett a gyógyultak száma.

Az aktív fertőzöttek száma 22 fővel, 1207 főre csökkent.

Az aktív fertőzöttek 41%-a (495 fő), az elhunytak 59%-a (315 fő), a gyógyultak 48%-a (1058 fő) budapesti. Tizenhárommal kevesebb, 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük a keddihez hasonlóan 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 11 172 fő (+13), az akkreditált laborban történt mintavételek száma 191 572-re nőtt (+1603).

Új regisztrált betegek száma:

  • Budapest +2
  • Komárom-Esztergom megye +4
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye +1
  • Heves megye +1
  • Nógrád megye +4

Az adatoknál előfordul, hogy egy-egy esetet "átkönyvelnek" másik megyébe, ha a betegfelvételnél nem a lakhelye szerint került nyilvántartásba vételre – ezért lehet eltérés a megyei plusz adatok és a napi betegszám-emelkedés között.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

A kormányzati koronavírus-tájékoztató oldalon hangsúlyozzák: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×