eur:
397.03
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Megerősített jogköröket kap az országos tisztifőorvos - a nap hírei

Augusztus végéig meghosszabbítja a munkahelyvédelmi bértámogatási programot a kormány. Ismét utazhatnak magyar állampolgárok Görögországba június közepétől, Horvátország is megnyitja határait.

Folytatja munkáját az operatív törzs, fennmarad a kórházak járványügyi irányítási rendszere, a tisztifőorvos pedig megerősített jogköröket kap a veszélyhelyzet kivezetése után - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a Kossuth rádióban elmondta: bevetési egység létrehozására utasította az operatív törzset, hogy ha bárhol az országban megnő az esetszám, akkor megakadályozza a fertőzés terjedését.

Megkezdődik a magyar fejlesztésű lélegeztetőgépek gyártása. Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Műegyetemen kifejlesztett készülékből napi 10 darab készülhet. Müller Cecília országos tisztifőorvos arról számolt be, hogy 25 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és 8 ember halt meg az elmúlt 24 órában.

Augusztus végéig meghosszabbítja a munkahelyvédelmi bértámogatási programot a kormány - jelentette be a foglalkoztatáspolitikai államtitkár. Bodó Sándor az Operatív törzs tájékoztatóján elmondta: változás az is, hogy egy munkáltató több munkafázisra is pályázhat.

Az első negyedévben 2,2 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék. A KSH szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzet a legtöbb nemzetgazdasági ág teljesítményére kedvezőtlenül hatott, de a piaci szolgáltatások és kisebb mértékben az ipar továbbra is húzóerő.

A BMW átvette és kifizette a leendő debreceni autógyárának a területét, az ingatlan tulajdonjogát megszerezte - közölte az önkormányzat. A hozzávetőleg 350 milliárd forint értékű beruházáshoz a magyar kormány 12,3 milliárd forint támogatást nyújt.

Emlékművet állít a Margit híd pesti hídfőjénél a Hableány sétahajó áldozatainak a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Főpolgármesteri Hivatal, a belvárosi önkormányzat és a koreai nagykövetség. Pénteken hajós kegyeleti szertartáson emlékeztek meg az egy évvel ezelőtti tragédia 28 áldozatáról. A sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. Az ügyészség a szállodahajó ukrán hajóskapitányát teszi felelőssé a tragédiáért, pere várhatóan szeptemberben kezdődik.

Továbbra sincs egyetértés Magyarország és Ukrajna között a magyar nemzeti közösség oktatásáról és nyelvhasználati jogairól szóló vitában - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azután beszélt erről, hogy ukrán hivatali partnerével egyeztetett a kétoldalú kapcsolatokról.

Ismét utazhatnak magyar állampolgárok Görögországba június közepétől. Magyarország is rajta van azon a 29-es országlistán, ahonnan a görögök újra fogadnak majd turistákat. Az érkezőket véletlenszerűen tesztelik koronavírusra. Horvátország is bejelentette, hogy teljesen megnyitja határait több európai ország, köztük Magyarország állampolgárai előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×