eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Ápoló dolgozik egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén, az intenzív osztályon 2020. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Készen áll a tömeges megbetegedésekre a Szent Imre Kórház Covid-részlege - galéria

A fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház is felkészült a tömeges megbetegedések ellátására. A koronavírusos betegekkel kapcsolatos munkáról az intézmény sürgősségi osztályának főorvosa nyilatkozott.

Minden orvos és szakdolgozó biztonságban érzi magát, hiszen a járványhelyzetre kialakított és alkalmazott intézményi szabályok szigorúak. Az intézmény kialakította az úgynevezett Covid-részlegét, ahol a koronavírus-gyanús esetek elsődleges ellátása, illetve a már igazolt betegek kezelése történik; ez a kórházon belül egy szigorúan elkülönített osztályon zajlik. A mentők által hozott betegek szállítására egy külön liftet tartanak fenn, azt másra nem lehet használni - részletezte Váradi Zsolt, a kórház sürgősségi osztályának főorvosa.

Napi 6-8 beteget hoznak a kórház erre kialakított elsődleges vizsgálóhelyére, és itt - az egyéb vizsgálatokon kívül - megtörténik a mintavétel is, amit laboratóriumba küldenek. Addig, amíg a laboratórium eredmény nem érkezik vissza, az illető az izolációs részlegbe kerül, az úgynevezett "szürke zónába".

Az osztályvezető főorvos kiemelte, a Szent Imre kórház felkészült a tömeges megbetegedések ellátására,

a kórházi ágyszámok hatvan százalékát felszabadították, ez 410 ágyat jelent.

Bucsek László, az intenzív osztály főorvosa arról számolt be, hogy öt lélegeztetett beteg közül kettőt le tudtak venni a gépről több hét lélegeztetés után.

Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója elmondta, minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette: a szűrési szám kimagasló az intézményben, a kórház eddig 1926 laborvizsgálatot végeztetett el, ami a szűrési átlag ötszöröse.

Beszámolt arról: az ellátást kicsit személyesebbé téve a közeljövőben az adott orvos fényképe látható lesz az általa hordott speciális védőruhán, hiszen a védőruha és az ahhoz kötelezően használt szemüveg és maszk az orvos egész arcát eltakarja.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×