eur:
395.55
usd:
368.57
bux:
71871.16
2024. július 2. kedd Ottó
A Heim Pál Gyermekkórház felújított főépülete a budapesti Üllői úton 2015. december 28-án. Mintegy 1,2 milliárd forintból újították fel a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Új élettani laboratórium létesülhet a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben

Gyermekek korai élettani károsodását felismerő laboratórium létesülhet a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben, a beruházást a Mészáros-csoport adományából valósítják meg.

A Mészáros Csoport ötvenmillió forintot adományozott a Gyermekkor Gyermekgyógyítás Korszerűsítéséért Alapítványon keresztül a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek egy új és korszerű élettani laboratórium létesítésére. A kialakítandó új élettani vizsgáló egységben a többi között az érző idegpályák károsodásának korai mérésére, az autonóm idegrendszer funkciójának jellemzésére és terhelés közbeni szív- és érrendszeri vizsgálatra nyílik lehetőség az új műszerekkel.

Nagy Anikó, az Intézet főigazgató főorvosa az adomány kapcsán kifejtette: az új laboratóriummal a cukorbetegség által okozott szövődmények kialakulásának, valamint az idegrendszeri, ér- és szívkárosodások és betegségek nagyon korai felismerése és kezelése válik lehetővé gyermekkorban.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt természetes módon a közfigyelem elsősorban az idősekre fókuszál, de eközben sem szabad megfeledkeznünk a segítségre szoruló gyermekekről, akiknek elkötelezett támogatója a Mészáros Csoport. Hiszen ne feledjük: a jövő a gyermekeké, de a felelősség a miénk – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Az adománynak köszönhetően kialakítandó új élettani laboratórium az Intézet Üllői úti főépületében kap majd helyet, és várhatóan az év végéig megkezdheti működését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×