eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke újságíróknak nyilatkozik, miután az ellenzéki pártok egyeztetést tartottak a DK központi irodájában 2018. március 18-án. A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
Nyitókép: Illyés Tibor

Gyurcsány Ferenc elmondta, mire költené el az EU által ígért 2000 milliárd forintnyi eurót

Online sajtótájékoztatót tartott a volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóját követve hirdette meg online tájékoztatóját.

Mint fogalmazott, munkahelyválság van, egy bibliai idézettel is élt: "ideje van a hallgatásnak és ideje a szólásnak is". Hozzátette: ideje van a cselekvésnek is. Mint rámutatott, hiányoznak a tömeges tesztek, illetve a védőfelszerelések sincsenek még a helyükön a lehető legszélesebb körben. "Gyorsabban és nagyobb erőfeszítéseket kell tenni" - követelte.

A munkahelyvédelemmel kapcsolatban feltette a kérdést: "mi a csudának nem teszi a dolgát a kormány?" Szerinte az EU most - a kormány véleményével szemben - gyorsan döntött, 2000 milliárd forint rendelkezésre áll a koronavírus-válság kezelésére, a kormány közben tagadja ennek a pénznek a létezését. Feltette: "ezt a pénzt arra tartogatja, hogy arra költhesse, amire eddig".

A DK "készített egy gyors fejszámolást":

a 2000 milliárd forint 1 millió ember fizetésének 80 százalékát 6 hónapig fedezi.

Ezért felszólítják a magyar kormányt, hogy minden munkavállalónak, aki elveszítette a munkáját részben vagy egészben, fizesse ki a bére 80 százalékát.

"Pénz van, az akarat hiányzik" - hangoztatta Gyurcsány Ferenc.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×