eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Göcsej Intercity indulás előtt a zalaegerszegi vasútállomáson 2020. január 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a Zalaegerszeget érintő vasúti fejlesztésekről. A tájékoztatón Homolya Róbert, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a menetrendfejlesztés eredményeként 17-34 perccel csökkent Zalaegerszeg és Budapest között a vasúti közlekedés menetideje, a Göcsej Intercity (IC) vonatokkal 3 óra alatt lehet eljutni a zalai megyeszékhelyről a fővárosba.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ez kell ahhoz, hogy ingyen utazhasson az egészségügyi dolgozó

A közlekedési társaságok közzétették, milyen feltételekkel utazhatnak jegy nélkül az egészségügyi dolgozók a MÁV, a Volán és a BKV járatain.

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese jelentette be, hogy ingyenes utazást biztosítanak az egészségügyben dolgozóknak a helyközi járatokon. Azóta kiderült, nem csak a Volán és a MÁV, hanem a BKV is biztosítja a díjmentes utazási lehetőséget.

A MÁV és Volánbusz arról tájékoztatott, hogy az ingyenes utazásra való jogosultságot

  • az egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által 2019-ben vagy 2020-ban kiállított, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával együtt érvényes utazási utalvánnyal,
  • továbbá az egészségügyi szolgáltató, fenntartó által kiállított igazolással,
  • valamint az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal lehet igazolni.

Emlékeztettek arra, hogy az utazási kedvezményre jogosító, március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig érvényben maradnak.

A fővárosban is ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Az operatív törzs bejelentésével összhangban Karácsony Gergely főpolgármester úgy döntött: a vészhelyzet megszűnéséig a BKK járatain is ingyenesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók.

Ehhez

  • az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által kiállított igazolással,
  • az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvány
  • az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által 2019-ben, vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas utazási utalvány, valamint a személyi igazolvány és a lakcímkártya kell.

Az utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok érvényben maradnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig. Az utazási utalványra a jogosultság ellenőrzése során nem kerül bejegyzés.

A BKK arra kéri az egészségügyi dolgozókat, hogy utazáskor mindig tartsák maguknál a felsorolt dokumentumokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×