eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A koronavírus-járvány miatt a sofőrök védelmében lezárták a BKV buszok első részét. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Új megoldást vetnek be a BKV-buszokon a koronavírus ellen

Ózonos fertőtlenítést tesztelnek, mert a technológia sikerrel veszi fel a harcot a levegőben és a felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák ellen.

Az új helyzet új megoldások alkalmazására ösztönzi a BKV-t: a 980 autóbuszt és 145 trolibuszt működtető gumikerekű ágazat hagyományos és innovatív technológiákkal is védi munkatársait és utasait annak érdekében, hogy a közösségi közlekedés ebben a rendkívüli helyzetben is biztonságos, jó alternatíva legyen – áll a cég közleményében.

A korábban meghozott intézkedésen túl a BKV egy innovatív technológia alkalmazásával is igyekszik a védekezés hatékonyságát növelni az autóbuszokon és trolibuszokon: mostantól próbaképpen

ózonos fertőtlenítéssel egészítik ki a járműveken eddig alkalmazott fertőtlenítő takarítást.

Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, amely 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. Nincs olyan kórokozó, amely ellent tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák elleni harcban is hatékony segítség.

Az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát. Amikor a rendkívül reaktív ózonmolekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során a káros részecskék elpusztulnak, miközben az ózonmolekula oxigénné alakul át a kémiai folyamat végén. A kezelés után tehát nem marad más, mint friss, oxigéndús levegő.

Az első ózonnal fertőtlenített jármű kedden állt forgalomba.

Ha a módszer eredményesnek bizonyul, az eljárás alkalmazását a későbbiekben a BKV teljes gumikerekű állományára kiterjesztik.

A BKV minden ágazatára érvényes, szigorú takarítási normák betartása, a napi szintű vegyszeres fertőtlenítés az autóbuszok és trolibuszok esetében is prioritás. Napi gyakorisággal, a napi takarítási technológiához kapcsolódóan sor kerül az utasokkal érintkező felületek, valamint a járművezetői fülke fertőtlenítésére. Fertőtlenítik

  • a kapaszkodókat,
  • az ülések és támlák műanyag peremeit és felületeit,
  • a nyomógombokat és környezetüket,
  • az ajtókat,
  • a vezetőfülke valamennyi kezelőszervét,
  • az üléseket.

A legkockázatosabb munkakörben dolgozó járművezetők részére kézfertőtlenítő szert oszt a cég, valamint valamennyi autóbusz- és trolibuszvezető részére védőmaszkot oszt ki, beérkezésüket követően azonnal. Továbbra is érvényben van az új felszállási rend, a kordonozás, valamint a járműveken történő jegyértékesítés felfüggesztése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×