eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Karmelita kolostor előtt 2019. november 6-án, miután a miniszterelnök meghívására részt vett a kormány ülésén.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely a koronavírus-helyzetről: a BKV átáll nyári üzemmódra

Nem lesz ingyenes a parkolás, a játszótereket - kerületieket, fővárosiakat is - teljesen bezárják.

Ülésezett kedden is a Fővárosi Operatív Törzs - ahogy szerdán is fog.

Ennek sajtótájékoztatóján a főpolgármester alulfinanszírozottnak és gyenge lábakon állónak nevezte az egészségügyet, amit viszont segíthetünk az egyéni felelősségvállalással, gyakori kézmosással, a kézfogás és a 2 méteren belüli közelség elhagyásával.

"A város továbbra is működik" - mondta a Karácsony Gergely főpolgármester, megköszönve a működtető dolgozóknak ezt.

Közlekedési témában elmondta, normál időben azt mondaná, mindenki használja a közösségi közlekedést, de most mást javasol:

"A buszokon és a trolikon megszüntettük az első ajtós felszállást, és kordont vontunk, ezen belül senki ne foglaljon helyet! Van elég hely a járatokon, csökkent a közösségi közlekedést használók aránya"

- mondta.

Bejelentette, hogy a 100 forintos Bubi-díj egy havi tarifa.

Azt is elmondta, csütörtök reggeltől nyári szünidei menetrend szerint jár a BKV/BKK.

A játszóterekről szólva elmondta, azok be lesznek zárva, a kerületiek és a fővárosiak is.

"Azért tesszük ezt, mert

az ottani játékok kiváló terjedést biztosítanak a vírusnak"

- húzta alá.

Parkolásügyben bejelentette: at az indokolja, hogy kevesebben tömegközlekedjenek, ezzel együtt is azt képviseli, a parkolás ingyenessé tétele rossz döntés lenne, így is túl sok az autó Budapesten.

"Valódi káosz lenne" - indokolt.

Fájlalta, hogy nem megfelelő az információáramlás a központi kormányzat és az önkormányzatok között, például nem tudja, ki és milyen védőfelszerelést kap az egészségügyi dolgozók közül.

Gy. Németh Erzsébet fpolgármester-helyettes az iskolai étkeztetés további biztosításáról elmondta, az a legrászorulóbbaknak járni fog, a szülőknek az iskolaigazgatókat kell keresni.

Azt is bejelentette: 30 autót a szociális gondozás keretei között a kerületi önkormányzatoknak kiutal a főváros.

Szükségesnek nevezte azt is, hogy a járvány elvonultával a főváros és a központi kormányzat tisztességesen elszámol anyagi kérdésekben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×