eur:
393.78
usd:
363.38
bux:
71392.72
2024. július 8. hétfő Ellák

Koronavírus - a MÁV-Start visszafizeti a nemzetközi jegyek árát

50 ezer forint alatt azonnali visszatérítés kérhető, felette nyomtatványt kell kitölteni.

A MÁV-Start Zrt. a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet, a külföldi vasúttársaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt

a célországtól függetlenül, kezelési költség nélkül visszatéríti a nemzetközi jegyek árát, amennyiben az utas lemond az utazásról.

A társaság közleménye szerint a nemzetközi menetjegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően, korlátozás nélkül megválthatók azokra a vonatokra, amelyek esetében nincs ismert korlátozás. A MÁV-Start azonban a járványügyi helyzet és az életbe léptetett kormányzati intézkedések miatt kezelési költség nélkül visszatéríti az általa kiállított, április 11-ig érvényes nemzetközi menetjegyek és helybiztosítások árát, amennyiben az utas lemond az utazásról.

Abban az esetben, amennyiben a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítést kérhet az utas a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon.

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű, személyesen, készpénzért vagy bankkártyával vásárolt menetjegyek visszatérítése - a vasúttársaság honlapjáról is letölthető - visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével lehetséges.

A vasúttársaság felhívja az utazók figyelmét, hogy külföldön további vasúti korlátozások várhatók, emiatt bizonyos úticélokra átmenetileg felfüggeszthetik a nemzetközi menetjegyek értékesítését. A MÁV-Start arra kéri utasait, hogy az utazások tervezése és a jegyek megvásárlása előtt tájékozódjanak az aktuális nemzetközi közlekedési helyzetről a MÁV weboldalán, illetve a MÁVINFORM facebook oldalán.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Mekkora gyomros a piacoknak a kormány új kiigazító csomagja?

Mekkora gyomros a piacoknak a kormány új kiigazító csomagja?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása.  A műsorban a kormány új kiigazító csomagjával foglalkoztunk. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter egy rendkívüli kormányinfón jelentette be, hogy a bankoknak, a multinacionális vállalatoknak és az energiacégeknek úgynevezett védelmi hozzájárulást kell fizetniük. Az idei évre 400 milliárd forintos bevételnövekedésre számítanak a költségvetésben mindezek hatására.  Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a bankadó részleges kivezetése nem minden pénzintézetnél megy majd végbe, továbbá megemelik a tranzakciós illetéket és egy teljesen új adót is kivetnek "devizaváltási illeték" néven. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadót – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökkentik. A csomag makrogazdasági és devizapiaci hatásairól Virovácz Péterrel, az ING Bank vezető közgazdászával beszélgettünk. A költségvetési következményekről pedig Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját és makroelemzőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×