eur:
395.32
usd:
368.33
bux:
72288.23
2024. július 2. kedd Ottó
Vonatok a zalaegerszegi vasútállomáson 2020. január 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a Zalaegerszeget érintő vasúti fejlesztésekről. A tájékoztatón Homolya Róbert, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a menetrendfejlesztés eredményeként 17-34 perccel csökkent Zalaegerszeg és Budapest között a vasúti közlekedés menetideje, a Göcsej Intercity (IC) vonatokkal 3 óra alatt lehet eljutni a zalai megyeszékhelyről a fővárosba.
Nyitókép: MTI/Varga György

A MÁV felkészült a diákok rohamára

Az egyetemek és főiskolák látogatási tilalma és a kollégiumok bezárása miatt a MÁV-START - számítva a megnövekedett utasszámra - pénteken plusz kocsikkal közlekedteti egyes járatait.

A vasúttársaság azt javasolja, hogy a sorban állás elkerülése érdekében a MÁV telefonos alkalmazásának segítségével váltsák meg jegyeiket, bérleteiket.

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely szerda kora délután jelentette be, hogy rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében. Közölte: intézménylátogatási tilalmat rendelnek el a magyarországi egyetemeken.

Mostantól az egyetemi oktatás csak távoktatás formájában valósulhat meg, az egyetemi épületek be fognak zárni - tette hozzá.

Az egyetemek magyar hallgatóiktól azt kérték, legkésőbb pénteken hagyják el a kollégiumokat.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Ha Joe Biden helyett új jelöltet állítanának a demokraták, az példátlan lenne az amerikai elnökválasztások történetében – mondta Magyarics Tamás, az ELTE professzor emeritusa, külpolitikai szakértő. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az elnökjelölti vita következményeiről, a lehetséges forgatókönyvekről és a Donald Trump elleni perek jelentőségéről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×