eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pexels

A koronavírus ellenére a színházak töretlenül játszanak

Több budapesti színház közleményt adott ki, hogy bár megjelent Magyarországon is a koronavírus, de esténként a színházak töretlenül játszanak addig, amíg a Budapest Főváros Önkormányzata, vagy a kormány nem rendeli el a közintézmények bezárását. Jegyeket nem váltanak vissza, de az állampolgári felelősségvállalásra felhívják a figyelmet. Az InfoRádió a Centrál Színház igazgatóját kereste meg, hogy milyen protokollt vezettek be.

A Centrál Színház igazgatója az InfoRádiónak megerősítette, a teátrum folyamatosan működik, és kizárólag akkor fognak lemondani előadást, amennyiben akár a főváros, akár a kormány elrendeli a zárlatot, és a közösségi tereket bezáratja. Puskás Tamás megfogalmazása szerint, amikor egy, a világ minden táján tapasztalható betegség feltűnik, akkor nyilván nagy az izgalom, de szerinte azt nem tudni, hogy a koronavírusnak valójában „mekkora a füstje és mekkora a lángja”.

Az első és legfontosabb dolog, tette hozzá nyomatékosan, hogy

aki bármilyen olyan tünetet észlel magán, a normális influenza, vagy a nátha jeleit, ne menjen közösségbe, így színházba se!

„Ne tüsszögjön, köhögjön a nézőtéren, mert azzal nem nagyon tudunk mit kezdeni” – fogalmazott az intézmény igazgatója.

Tájékoztatása szerint fokozottabb mértékben figyelnek a higiéniás körülmények betartására és biztosítására a Centrál Színházban is. Napról napra mosnak minden olyan felületet, amihez a nézők hozzáérhetnek, sőt, a nézőforgalmi térben felállítanak egy „fertőtlenítő gömböt”, ahol bárki fertőtlenítheti a kezeit géllel, amennyiben ennek szükségét érzi. Puskás Tamás azt is megjegyezte, miután az eddigi ismeretek alapján az fertőzhet, akin a tünetek mutatkoznak, ezért ők a távolmaradásukkal nagyon sokat tehetnek a közösségért.

A színházigazgató biztosra veszi, hogy lesznek visszamondások, de

jegyeket egyelőre nem váltanak vissza arra való hivatkozással, hogy valaki amiatt aggódik, hogy megfertőződik.

Ahogyan más teátrumban, a Centrálban sincs erre lehetőség. Puskás Tamás szerint a felhívások betartásával teljes biztonsággal látogathatók az előadások.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×