eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A felújított Gyöngyösi utca és Újpest-központ metróállomás között munkavonat közlekedik az éjszakai üzemszünet alatt a 3-as metróvonal északi szakaszán 2019. április 4-én. A 3-as metróvonal megújult északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszát március 30-án átadták át.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megszólalt a BKV az ugráló metrószerelvények ügyében

Az elmúlt napokban több sajtóorgánum szerint utasok jelezték, hogy ugrál a szerelvény a felújított metrószakasz egy részén.

A BKV hétfői igazgatósági ülésén is tárgyaltak a felújított 3-as metró Gyöngyösi utcai megálló környékén tapasztalt rángatásáról, rázásáról.

Este közleményt adott ki a közlekedési társaság. Ebben azt írják, hogy a jelenség ismert volt a BKV számára is és elkezdték annak kivizsgálását. A beérkezett észrevételekre, sajtómegkeresésekre csak a vizsgálat lezárulta után tudnak megalapozott választ adni, "de

az már most egyértelműen megállapítható, hogy nem az AVR rendszer hibája miatt észlelhető a kellemetlen jelenség, hanem a pálya-jármű kapcsolat valamilyen speciális megnyilvánulása miatt.

Kijelenthető továbbá, hogy ezzel kapcsolatban semmilyen utasbiztonsági-kockázat nem merül fel".

A vizsgálat lezárultáig az érintettek szíves türelmét kérik.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink szombaton

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink szombaton

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×