eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja beszél a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Fesztiválról tartott sajtótájékoztatón a belvárosi Városháza parkban 2019. április 11-én. Magas minőségű kézműves termékekkel, tematikus gasztronómiai hetekkel, családi és kulturális programokkal várja a látogatókat idén is a Budapesti Tavaszi Vásár a Fővám téren, a Deák téren, a Városháza parkban és új helyszínként a Duna-korzón április 28-ig.
Nyitókép: Mohai Balázs

Bán Teodóra reagált a főváros döntésére

A Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője elárulta, milyen feltételek mellett vállalná a feladatot.

A közgyűlés által megszavazott kettős ügyvezetést nem tudom elfogadni – mondta a Népszavának Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője.

Hozzátette:

ha két önálló cég irányítaná a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot és Városmajori Szabadtéri Színpadot, akkor a margitszigeti helyszín irányítását vállalja.

Emellett szeretné, ha hat hónappal meghosszabbítanák a március elsején lejáró mandátumát, hogy a mostani nyári szezont, amit előkészített, még az eredeti tervek szerint le tudja bonyolítani.

Bán Teodóra jelezte, ezt nem ultimátumnak, hanem logikus és gyakorlatban működő konstrukciós javaslatnak szánja.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen döntött arról, hogy a jövőben kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja majd.

Korábban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány felfüggeszti a színházak finanszírozásáról szóló tárgyalásokat a fővárossal, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy dönt, hogy nem Bán Teodórát, hanem Benkő Nórát választja meg a Szabad Tér Színház ügyvezetőjévé.

A Szabad Tér Színház vezetésére beadott pályázatokat elbíráló szakmai bizottság tagjai azt közölték, hogy Bán Teodóra adta be a legjobb pályázatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×