eur:
394.66
usd:
364.49
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Pixabay

Raktároznak a magyarok a koronavírus miatt

A koronavírus európai terjedésével párhuzamosan elkezdtek raktározni a magyar háztartások. A CBA üzleteiben tegnap óta a megszokottnál jóval több cukor, liszt, étolaj és konzerv fogy – mondta az InfoRádiónak Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

Üzleteinkben jelentősen élénkült tegnap óta az alapvető élelmiszerek - cukor, liszt, étolaj, illetve a konzervtermékek - értékesített mennyisége, annyit tettünk, hogy az érintett árucsoportokban folyamatosan növeljük a raktárkészleteinket, hogy ezeket a termékeket tudjuk pótolni az üzletek polcain - mondta az InfoRádiónak Fodor Attila a CBA kommunikációs igazgatója.

A kiskereskedelmi lánc egyelőre nem érzékel áruhiányt semmilyen termékcsoportból, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ez folyamatosan így is maradjon.

A koronavírussal kapcsolatos sajtóhírek, történések mindenképpen okot adhatnak arra, hogy ezt a jelenséget az üzletekben tapasztaljuk - mondta Fodor Attila. Mással ezt szerinte nem lehet indokolni, mivel ünnep, hosszú hétvége nem közeledik, úgyhogy szerinte

"azt vélelmezhetjük, hogy a koronavírus-helyzet miatt kezdtek el a háztartások nagyobb árumennyiséget vásárolni a szokásostól"

- tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×