eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke a szocialisták, a DK, a Momentum, az LMP, a PM és a Jobbik által alkotott győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje (k) beszél a pártok képviselőinek jelöltbejelentő sajtótájékoztatóján Győrben 2019. december 4-én. Mellette Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, parlamenti képviselő és Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke. A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Megvan az ellenzéki jelölt Győrben

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke a szocialisták, a DK, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik által alkotott győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje - jelentették be a pártok Győrben.

A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de

a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget.

A jelöltséget azzal vállalta el - tette hozzá -, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd.

Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

A megyeszékhelyen az utcák tele vannak szeméttel, sok a rossz minőségű busz, és fel kell számolni a korrupciót - mondta.

Hozzátette: polgármesterként első intézkedése az lesz, hogy egy független civil jogvédő szervezettel átnézeti az eddig megkötött önkormányzati szerződéseket.

A Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlésben a munkát együttműködéssel tudja elképzelni a város fejlődése és a győriek érdekében.

Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke, az ellenzék polgármesterjelöltje az október 13-i önkormányzati választáson, közölte, egészségi állapota nem engedi, hogy ismét megmérettesse magát. Úgy fogalmazott, azért nem vállalta a jelöltséget mert nem tud százszázalékosan a kampányra koncentrálni, ugyanakkor minden erejével támogatni fogja Pollreisz Balázst.

A sajtótájékoztatón részt vett Buzinkay György, a Momentum elnökségi tagja, Gréczy Zsolt DK-s országgyűlési képviselő, Kendernay János, az LMP társelnöke, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Nunkovics Tibor jobbikos országgyűlési képviselő és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A politikusok egyaránt örömüket fejezték ki, hogy sikerült egy ellenzéki polgármesterjelöltet találniuk, akit mindenben támogatnak. Azt is elmondták, hogy az október 13-i önkormányzati választáson bebizonyosodott, hogy egy közös ellenzéki jelölttel megtörhető a Fidesz hatalma.

A Fidesz Dézsi Csaba Andrást, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosát, országosan ismert kardiológust indítja a városban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×