eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Fertőző betegség miatt halt meg egy családjával Németországba tartó csecsemő Magyarországon

Fertőző betegség okozhatta egy családjával Romániából Németországba tartó csecsemő halálát pénteken Magyarország területén. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint nincs járványveszély.

A román állampolgárságú csecsemő megbetegedéséről és magyarországi területen bekövetkezett haláláról a népegészségügyi központ a jelentési rendszerén keresztül értesült.

A bejelentés után a járási hivatalok népegészségügyi osztályai haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket - írták.

"A csecsemő megbetegedését feltételezhetően olyan kórokozó idézte elő, amely nem okoz nagy járványokat, de a beteg közvetlen környezetében egy-egy megbetegedés esetleg előfordulhat. Ennek megelőzése érdekében a megbetegedett csecsemővel közvetlenül kapcsolatba került személyek - főként a buszon a családdal együtt utazók és a gyermek ellátásában részt vevők - gyógyszeres védelemben részesültek, ami megelőzi az esetleges további megbetegedések kialakulását" - olvasható a közleményben.

Az MTI úgy tudja, hogy az eset egy autópálya pihenőjénél történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője az MTI megkeresésére - a helyszínt nem konkretizálva - annyit közölt: a helyszínre mentőautók, gyermekrohamkocsi és mentőhelikopter is érkezett, küzdöttek a csecsemő életéért, de sajnos nem lehetett megmenteni.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×