eur:
394.61
usd:
365.52
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

A pénzügyminiszter szerint csak 2020 után lehet realitása a személyi jövedelemadó csökkentésének - a nap hírei

Romániában az exit poll szerint Klaus Iohannist választották újabb öt évre államfővé. Súlyos a helyzet Észak-Olaszországban és a francia Riviérán a heves esőzés és áradások miatt.

A pénzügyminiszter szerint csak 2020 után lehet realitása a személyi jövedelemadó csökkentésének, mert jövőre az ideinél kevésbé nő a magyar gazdaság. Varga Mihály a Kossuth Rádióban megismételte: a kormány feladata 2020-ban a magyar gazdaság, a munkahelyek és vállalatok védelme.

A jövő évtől 25 százalékkal több támogatást kapnak a méhészek - mondta az agrárminiszter. Nagy István a magyar méhészek 11. világtalálkozóján Gödöllőn azt mondta: a beporzási támogatás összegét méhcsaládonként a mostani duplájára, ezer forintra emelik.

Szlovák-magyar együttműködés segíti a határmenti turizmust. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa a Csallóköz és Szigetköz természeti és kulturális értékeit. A Cultractive elnevezésű weboldalon városnéző, kerékpár-, gyalog- és vízitúrák találhatók.

A tartós élelmiszer- és ruhafelajánlások mellett ajándékkönyveket és önkénteseket is vár a Mikulásgyár. A szervezők november 29-től december 21-ig gyűjtik a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, ruhákat, játékokat a Millenáris Parkban.

Továbbra is súlyos a helyzet Észak-Olaszországban és a francia Riviérán a heves esőzés és áradások miatt. Franciaországban két ember meghalt, egy harmadiknak nyoma veszett az áradásban. Olaszországban leszakadt a Torinó és Savona közötti viadukt, a katasztrófa idején nem haladt át rajta gépjármű. Velencében nem javult a helyzet, a város egyes részei továbbra is víz alatt állnak.

Romániában a belföldi szavazóhelyiségek zárása után közzétett exit poll-becslések szerint Klaus Iohannis államfő magabiztos győzelmet aratott az elnökválasztás második fordulójában ellenfele, Viorica Dancila volt miniszterelnök felett. A becslések szerint a jelenlegi államfő az érvényes voksok több mint 65 százalékával nyert.

Rekordot döntött a hongkongi helyhatósági választásokon szavazók száma. A szavazásra regisztráltak száma meghaladta a 4 milliót. A 452 kerületi tanácsi helyért pedig minden idők legtöbb jelöltje több mint ezer ember indult.

Az atomfegyverek leszerelését sürgette Ferenc pápa Japánban tett látogatásakor. A katolikus egyházfő Hirosimában és Nagaszakiban meglátogatta a második világháborús emlékhelyeket, beszédében erkölcstelennek nevezte az atomfegyverek birtoklását.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×