eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Új online játékkal mutatják meg a gyerekeknek, miért rossz az iskolai cikizés

A gyerekek többnyire az iskola falain belül bántják egymást. A Cartoon Network kampányában a Nemzeti Bűnmegelőzési Hatósággal együtt hívja fel a figyelmet a jelenségre. Egy online játék is készült, hogy megértessék, mekkora bajt jelent a bullying.

A rajzfilmcsatorna kommunikációs vezetője, Kiss-Monok Ágnes szerint a bullying az iskolában mindenütt jelen van, kortól és nemtől függetlenül.

A Cartoon Network szakértőként nem vesz részt a kampányban, de idén is készült egy figyelemfelkeltő szpot a nagykövettel, ezúttal Kapás Boglárkával. Ezen kívül egy platformot kínálnak a partnereiknek, akik hatékonyan tudják segíteni az iskolai bántalmazás leküzdését. A figyelemfelkeltő anyagokon, szpotokon, weboldalakon kívül iskolai kampányt is szerveznek.

Stratégiai partnerük a Nemzeti Bűnmegelőzési Hatóság, amely egy online játékot is kifejlesztett a bullying témájában. Ez minden általános iskola 3-4-5-6. osztályába eljut.

"A cél, hogy játékos módon és ne egy tananyagként értessük meg a gyerekekkel, hogy a cikizés és bántás csúnya dolog"

- magyarázta Kiss-Monok Ágnes. A kezdeményezést nagy kampány övezi, a Cartoon Network nagy elérésén kívül közéleti személyiségek is segítenek abban, hogy minél több gyerekhez és iskolába eljuthassanak, a játékban pedig nyeremények is vannak. A tanároknak pedig komplett tananyagot készítettek, erről egyébként nagyon jók a visszajelzéseik.

Segítenek az influenszerek, a youtuberek tevékenykedései, akik a tartalmaikon keresztül is felhívják a figyelmet ezeknek az üzeneteknek a fontosságára és a probléma komolyságára.

A kampányidőszak alatt bullying témában csaknem 30 százalékkal hívják többen a Kékvonal Gyermekkrízis Alapítványt.

Az online játékkal 2019. november 5. és november 24. között lehet nyereményért játszani, ide kell kattintani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×