eur:
393.08
usd:
364.08
bux:
72010.47
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A METRANS csoport Budapestről Kínába tartó első konténervonata elindul a METRANS Konténer Kft. csepeli termináljából 2019. október 21-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Sínen van Magyarország az európai–kínai árufuvarozás vérkeringésében

Rendszeresen közlekedő tehervonatot indít Budapestről Kínába a METRANS Konténer Kft. – tájékoztatta Nagy László, a cég ügyvezetője az InfoRádiót.

A METRANS csoport számára mindig is fontos volt, hogy Magyarországot is bekapcsolják az Európát Kínával összekötő vasúti árufuvarozás vérkeringésbe – hangsúlyozta Nagy László, a cég ügyvezetője az InfoRádióban. Tájékoztatása szerint a tehervonat 15 napig tartó útja Magyarországról Szlovákián, Ukrajnán, Oroszországon, végül Kazahsztánon át fog vezetni Kínába, mintegy 9500 kilométert megtéve.

A szakember megjegyezte, évről évre növekszik a magas hozzáadatott értékek aránya az exportban, a Kínába szállítandó termékeket pedig főként az ipari gyártásban felhasznált, valamint gépipari termékek fogják adni, mint például a granulátumok.

Magyarországra elsősorban ruházati és elektronikai cikkek fognak érkezni a vasúton,

mondhatni normál kereskedelmi áruk, tette hozzá.

A szerelvény a METRANS csoport terminálhálózatát veszi majd igénybe, így a vállalat csehországi, szlovákiai, ausztriai és budapesti terminálján keresztül egyaránt kerülhet rakomány a vonatra. A cégnél úgy vélik, hogy a gyors és biztonságos árucsere közelebb hozza a gazdaságokat egymáshoz.

Budapest, 2019. október 21.
Konténerek a METRANS Konténer Kft. csepeli termináljában a METRANS csoport Budapestről Kínába induló első konténervonata indulásának napján, 2019. október 21-én.
MTI/Mohai Balázs
Konténerek a METRANS Konténer Kft. csepeli termináljában a METRANS csoport Budapestről Kínába induló első konténervonata indulásának napján, 2019. október 21-én. MTI/Mohai Balázs

Nagy László végezetül kiemelte, az új Budapest–Kína járat egyúttal zöldlogisztikai megoldást is jelent, hiszen a vasúti áruszállítás jelentős közúti teherforgalmat képes környezetbarát módon kiváltani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×