eur:
392.34
usd:
362.3
bux:
72058.06
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az új 500 forintos bankjegy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Teátrumában tartott sajtótájékoztatón 2018. július 3-án. Az MNB 2014-ben megkezdett bankjegycsereprogramja hamarosan lezárul, a sorozat utolsó elemeként megújult az 500 forintos is. A most használatos 500 forintos bankjegyekkel 2019. október 31-ig lehet fizetni.
Nyitókép: Bruzák Noémi

A hónap végén végleg eltűnik egy bankjegy, figyelmeztetett a jegybank

Október 31-ig lehet fizetni a 2018 előtt kibocsátott 500 forintosokkal.

A kereskedők november 1-jétől nem kötelesek elfogadni a régi ötszázasokat, de a bank- és postafiókokban még 3 évig, a jegybanknál pedig 20 évig díjmentesen beválthatók.

Az MNB szerint az új bankjegyek a februári kibocsátás óta megfelelő ütemben terjedtek el a készpénzforgalomban. Szeptember végére az ötszázasok több mint 60 százaléka már új volt - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×