eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Nagy változás az egyik fontos vasútvonalon

Módosul a menetrend csütörtöktől a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon pályafelújítás miatt - közölte a Mávinform.

A közlemény szerint a Budapest-Hatvan vasútvonal felújításának következő fázisához igazodva november 15-ig megváltozott menetrend szerint közlekednek az érintett szakaszon a vonatok.

A reggeli csúcsidőben sűrűbben közlekednek majd a vonatok a Keleti pályaudvar és Pécel között, valamint a pótlóbuszok Pécel és Aszód között.

Pécel és Aszód között a vonatforgalom teljes kizárásával, Rákos és Pécel, valamint Aszód és Hatvan között pedig egy-egy vágányon zajlik majd a felújítás.

A menetrend módosulásról bővebb információ a https://www.mavcsoport.hu/mavinform/modosul-menetrend-budapest-hatvan-miskolc-vonalon oldalon található.

A beruházás keretében 2020 végéig 52 kilométer kétvágányú vasúti pálya épül a Rákos és a Hatvan állomás között. A felújításnak köszönhetően megszűnnek a sebességkorlátozások a vonalon, a vonatközlekedés sokkal stabilabbá válik, a sebesség Rákos és Aszód között óránként 100-120 kilométer, Aszód és Hatvan között pedig 160 kilométer lesz. A teljes szakaszon új, elektronikus biztosítóberendezés és vonatbefolyásoló rendszer épül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×