eur:
386.78
usd:
355.44
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. február 20-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Elsőként Tarlós István vált hivatalos főpolgármester-jelöltté

Elsőként Tarlós István vált hivatalos főpolgármester-jelöltté, miután a jelenlegi városvezetőt a Fővárosi Választási Bizottság szerdán az októberi önkormányzati választásra nyilvántartásba vette mint a Fidesz és a KDNP közös jelöltjét.

A Fővárosi Választási Bizottság a budapest.hu oldalon tette közzé a szerdai határozatát, amelyben az áll, hogy Tarlós István hétfőn kezdeményezte a bizottságnál a nyilvántartásba vételét a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 13-ára kiírt választásán.

A bejelentéssel egyidejűleg 1494 ajánlóívet adtak át.

A Fővárosi Választási Iroda 767 ajánlóív ellenőrzése során 5133 érvényes ajánlást rögzített. Ezt követően további ajánlóívek ellenőrzésére nem volt szükség, tekintettel arra, hogy az ellenőrzött érvényes ajánlások száma a törvényben meghatározott mértéket meghaladta. Ezért a Fővárosi Választási Iroda az ajánlások további ellenőrzését nem folytatta - olvasható.

Budapesten minden Fidesz-KDNP-s polgármester- és képviselőjelölt összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat az önkormányzati választásokra - közölte a Fidesz szerdán.

A Fidesz budapesti aktivistái a továbbiakban is gyűjtik a támogató aláírásokat - írták.

Címlapról ajánljuk

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vox
Patrióta harcosokról beszélt üzenetében Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×