eur:
394.83
usd:
367.52
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Van még mit tenni, hogy komfortos legyen egy hazai vízitúra

Felemás a kép a magyarországi vízi turizmusban - mondta az InfoRádiónak az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz szerint a szolgáltatások terén komoly lemaradások vannak, azonban már uniós források bevonásával elindultak fejlesztések.

Adottságait tekintve Magyarország vízitúra-paradicsommá válhatna. Legalábbis ezt állítja az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki szerint bizonyos területeken továbbra is sokan vannak, több helyen azonban jelentősen visszaesett a forgalom.

"Jelentős szolgáltatásfejlesztésekre van szükség, közben ráadásul több camping is megszűnt, például Gergelyugornya és Vásárosnamény alatt.

Ha valaki elindul vízitúrázni, akkor szembesülnie kell azzal, hogy lesznek olyan szakaszok, ahol éjszakára nem tud megfelelő szállást találni."

Révész Máriusz szerint 15-20 évvel ezelőtt még természetes volt, hogy a túrázók adott esetben a szabad ég alatt éjszakáztak a Tisza mentén, manapság viszont már szállásokat, és azon belül is jó minőségűeket keresnek.

"A Magyar Kajak-Kenu Szövetség uniós forrásból több milliárd forintért vízitúra-megállóhelyek fejlesztését támogatja, itt a Felső-Tisza mentén is történt ilyen, ugyanakkor még nagyon jelentős hiányosságok vannak. A következő, amiben az állam még jelentős szerepet tud vállalni, az a szemléletformálás, ezért indítottuk útjára a Vándortábor Programot."

A kormánybiztos beszámolt arról, hogy

a Felső-Tiszai régióban két vándortábort is működtetnek, leginkább a kerékpárosok számára.

"Igazából az az elképzelésünk, hogy nagyon sok gyerekkel szeretnénk megszerettetni a túrázásnak ezt a formáját."

A program keretében 11 ezer gyermeket visznek ki a természetbe. Gyalog, vízen vagy kerékpáron. Révész Máriusz abban bízik, hogy ez hatással lehet a magánszektorra, és az érintett településeken elkeződhet a szálláshelyek és szolgáltatások megteremtése, fejlesztése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×